Magunkról

bal A 77 Elektronika Műszeripari Kft 1986-ban alakult Budapesten és a mai napig magyar tulajdonú családi vállalkozásként működik. A folyamatos innovációnak és a szüntelen fejlesztéseknek köszönhetően a vállalat termékeit ma már világszerte ismerik és használják Dél-Amerikától a Távol-Keletig. A vállalat saját fejlesztésű orvoselektronikai termékeket gyárt, elsősorban vércukormérő rendszereket, vizeletvizsgáló készülékeket és ezek reagens anyagait, személyes és laboratóriumi használatra. A 77 Elektronika tevékenysége magában foglalja termékei tervezését, mechanikai, hardware- és software fejlesztést, miközben jelentős gyártási kapacitással és kereskedelmi szervezettel rendelkezik.

Termékek
A 77 Elektronika Műszeripari Kft. első termékei az egyéni vércukormérő készülékek voltak, diabéteszes betegek számára, otthoni használatra. A folyamatos fejlesztés révén egyre jobb szolgáltatást nyújtó, világszínvonalú készülékek széles körben ismertek kiváló minőségükről és megbízhatóságukról. Ezek a készülékek ma már egy apró vércseppből pár másodperc alatt nagy pontossággal határozzák meg a vércukorszintet, 500 eredmény tárolására alkalmas memória van bennük és az otthoni mérések eredményeihez a kezelőorvos is könnyedén hozzá tud férni egy saját fejlesztésű internetes vércukornapló segítségével.

A fejlesztések sorában a következő szintet a kisméretű vizeletelemző készülékek jelentették. Ezek szintén reflexiós fotométerek, melyek a vizeletbe mártott kémiai reagenscsíkok színváltozását értékelik ki. Ezen készülékek a háziorvosok számára kiválóan alkalmazhatóak a labordiagnosztikai szűrővizsgálatokban általánosan vizsgált 11 legfontosabb paraméter meghatározására. A többféle kivitelben készülő termékek komoly sikert arattak a nemzetközi piacon, mindenekelőtt Németországban, Lengyelországban, Oroszországban és Japánban.

A professzionális, laboratóriumi használatra szánt vizeletelemző automaták 2007-ben történő piacra hozatala a vállalat jövőjét meghatározó lépés volt. Kétféle típust fejlesztett ki a vállalat. A LabUMat kémiai reagenscsíkokkal működő automata óránként 250 mérés végzésére alkalmas emberi beavatkozás nélkül, míg az UriSed a vizeletüledék mikroszkópos vizsgálatának és kiértékelésének folyamatát automatizálja. Bár hasonló termékek már léteztek, a 77 Elektronika forradalmian új technológiával működő automata vizeletüledék analizátora átütő sikert aratott a nemzetközi piacon.

Robbanásszerű fejlődés
1986-os megalakulása óta a kis bérelt lakásban működő 4 fős vállalkozás egy több mint 600 főt foglalkoztató vállalattá nőtte ki magát, amely jelenleg több mint 10 000 négyzetméteres budapesti telephelyén fejleszti és gyártja világszínvonalú orvosi diagnosztikai termékeit, továbbra is 100 százalékos magyar tulajdonban. A vállalat forgalma évről évre 15-20 százalékkal nőtt az elmúlt években. A forgalom fenti mértékű impozáns növekedését a termékek folyamatos fejlesztése tette lehetővé, melynek következtében a vállalat világszínvonalú termékeket tud ajánlani partnerei részére versenyképes áron.

Jelentős export
A 77 Elektronika a világ több mint 90 országába exportálja termékeit, mind saját márkanév alatt, mind pedig ún. OEM konstrukcióban, piacvezető multinacionális nagyvállalatokon keresztül. Exportforgalma többségét a professzionális (kórházi, laboratóriumi) használatra tervezett vizeletanalizátorok adják. A legnagyobb piaca jelenleg az EU, Oroszország, Törökország és Kína, de jelentős forgalmat bonyolít az USA-ban és Dél-Amerikában is. A termékeket ezenkívül megtaláljuk Dél-Kelet Ázsiában, valamint az arab országokban is. Legismertebb vevők nem kisebb cégek, mint a világhírű svájci Roche, az olasz Menarini, Németországban az Analyticon, valamint az IDEXX az USA-ban.

Fejlesztés a siker titka
A 77 Elektronika stratégiájának alapja a folyamatos fejlesztés.  Ennek köszönhető, hogy termékei a komoly világpiaci versenyben jól megállják a helyüket, ismertek és keresettek. A cég árbevételének 7-8 százalékát évről-évre fejlesztésre fordítja annak érdekében, hogy mindig világszínvonalú termékkel jelenjen meg a piacon. Az általunk foglalkoztatott több mint 600 munkatársból 95-en kizárólag fejlesztéssel foglalkoznak. A 77 Elektronika Műszeripari Kft számára a jövőbeni növekedés útja elsősorban nem a profilbővítés, hanem a meglévő termékcsoportok folyamatos továbbfejlesztése, tökéletesítése.
jobb