Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Rendben!

Bemutatjuk a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét!

Pechtol Zsolt hozzáadott cukor nélkül készült édessége nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. Az „Áfonya hercegnő tortája" fantázianevű kreációt a Magyarország Tortájával és az augusztus 20-i ünnepi programok ismertetésével együtt hirdették ki az Országházban. A nagyközönség először augusztus 20-án és 21-én, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg.

 

 

Idén ötödik alkalommal írta ki az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, melyre az ország bármely cukrászdája és vendéglátó egysége nevezhetett. A cukrászok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistából válogathattak.

 

A verseny győztese 2016-ban az „Áfonya hercegnő tortája" lett, melyet a budapesti Tortavár Cukrászda készített. Pechtol Zsolt cukrász édessége nem tartalmaz hozzáadott cukrot, fehér lisztet, mesterséges adalékanyagot és tartósítószert.

 

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján egy szelet torta 8,8 g szénhidrátot és 228 kcal-t tartalmaz. A vizsgálatokat a Wessling Hungary Kft., független élelmiszervizsgáló laboratórium végezte. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány célja a versennyel az volt, hogy felhívja a cukrászok figyelmét a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető, hozzáadott cukrot nem tartalmazó sütemények iránti egyre növekvő igényre.

 

Először augusztus 20-án és 21-én a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg a nagyközönség a Várkert Bazárnál. A tortaárusítás helyszínén idén is lehetőség lesz ingyenes vércukormérésre és testösszetétel mérésre az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sátraiban.

 

A fődíj egy Kenwood professzionális robotgép, a győztes, Pechtol Zsolt számára, valamint a WESSLING Hungary Kft. felajánlásából a TOP-Higiénia rendszerében való ingyenes részvételt. A verseny főtámogatója, a magyar fejlesztésű Dcont vércukormérő készülékeket gyártó 77 Elektronika Kft. különdíját „A leginnovatívabb receptért" a Suhajda Cukrászda érdemelte ki a Málnás tükörtortáért. Idén az Egy Csepp Figyelem Alapítvány különdíját, mely egy vacsora a Radisson Blu Béke Hotel Budapest felajánlásából, a Frer Cukrászda cukrásza nyerte a Remetei ribizli tortával. A győztes és a két különdíjas torta nem csak a cukorbetegek választása lehet, hanem azoké is, akik ügyelnek arra is, milyen összetevőket tartalmaz, amit elfogyasztanak.

 

További információ a Magyarország Cukormentes Tortája versenyről: www.magyarorszagcukormentestortajaverseny.hu

Oszd meg ismerőseiddel

  • Betegtájékoztató kiadványok

    Ismerje meg a cukorbetegséghez kapcsolódó legkülönbözőbb edukációs kiadványainkat!

    Részletek

  • Viszonteladóknak

    Viszonteladói megrendeléseket előzetes regisztrációt követően juttathatja el hozzánk.

    Regisztráció

  • Ügyfélszolgálat és szerviz

    Lépjen velünk kapcsolatba az alábbi központi elérhetőségeinken.

    Részletek

footer pattern